Společnost DAF představuje kompletní soubor produktových inovací na veletrhu IAA 2024

16.září 2024, Eindhoven

Společnost DAF Trucks stanovuje nové standardy v oblasti úspory paliva, bezpečnosti a pohodlí řidiče: uvádí totiž kompletní soubor inovací pro vozidla XD, XF, XG a XG+ nové generace na veletrhu IAA Transportation 2024 v Hannoveru. Kromě toho společnost DAF prokazuje své vedoucí postavení v oblasti ochrany životního prostředí kompletní řadou bateriových elektrických vozidel určených pro městskou, regionální a dálkovou přepravu, podporovaných prvotřídními nabíjecími stanicemi a systémy pro skladování energie.

DAF Trucks stánek naleznete v hale 21 na veletrhu IAA Transportation 2024 v Hannoveru, kde vytvořilskvělou prezentaci své ucelené řady produktů a služeb, které jsou pohonem úspěchu zákazníků.

Vozidla XD, XF, XG a XG⁺ nové generace stanovují nové standardy

Síla efektivity
• Optimalizace motorů PACCAR MX-11 a MX-13
– Nové časování ventilů
– Čerpadlo chladicí kapaliny s dvojitým pohonem
– Dvouválcový vzduchový kompresor
• Inovace zadní nápravy
– Nový design pastorku
– Nové poměry zadní nápravy
• Specifikace dokonale vyladěné pro efektivní a úspornou spotřebu paliva a snížení emisí CO2
– Kamerový systém DAF Digital Vision, prediktivní tempomat a aerodynamický balíček jsou ve standardní výbavě
– Služba PACCAR Connect na 10 let ve standardní výbavě

Síla bezpečnosti
• Kompletní řada pokročilých asistenčních systémů řidiče

Síla pohodlí
• Ještě nižší hladina hluku díky nové úrovni snížení otáček
• Nové standardy ovladatelnosti
• Nová aplikace Truck Navigation a připojená navigace pro nákladní vozidla

Kompletní řada elektrických vozidel XB, XD a XF s nulovými emisemi pro městskou, regionální a dálkovou dopravu
• Dojezd až 500 kilometrů s nulovými emisemi
• Akumulátory LFP (lithium-železo-fosfátové) nabízejí skvělé výhody
– Bez obsahu kobaltu
– Vynikající tepelná stabilita pro nejvyšší bezpečnost
– Vynikající odolnost
• Prvotřídní nabíječky a systémy pro skladování energie od společnosti PACCAR Power Solutions

Prezentace hnací soustavy PACCAR ukazuje nejnovější a budoucí možnosti udržitelné hnací soustavy
• Motor PACCAR MX-13 připravený na paliva HVO a bionaftu B100 FAME
• Elektromotor PACCAR
• Technologie palivových článků PACCAR
• Vodíkový motor PACCAR MX
• E-náprava PACCAR

Kompletní soubor inovací pro posílení modelů DAF XD, XF, XG a XG⁺
Všechna vozidla DAF nové generace těží z dokonalé aerodynamiky, vysoce účinných hnacích soustav a řady pokročilých asistenčních systémů, což vede k působivému zlepšení úsporné spotřeby paliva až o 10 %. Nyní lze dosáhnout ještě o 3% úspornější spotřeby prostřednictvím hnací soustavy a aerodynamických vylepšení.

Síla efektivity
Optimalizovaná účinnost hnací soustavy je dosažena prostřednictvím nového časování ventilů motoru, čerpadla chladicí kapaliny s dvojitým pohonem a dvouválcového spojkového vzduchového kompresoru. Byly také aktualizovány systémy turbodmychadla a EGR.

Nové vstřikovače paliva podporují vynikající účinnost, spolehlivost a odolnost.

Inovace oblíbeného programu zadní nápravy SR1344 společnosti DAF zahrnují novou konstrukci pastorku, který nabízí vyšší pevnost a odolnost a také umožňuje použití s nejvyšším výkonem motoru PACCAR MX-13, tj. 390 kW / 530 k, což přináší největší prospěch z filozofie společnosti DAF zaměřené na snížení otáček. Nová strategie řazení převodovky a optimalizace motoru vedou v závislosti na konfiguraci ke snížení otáček o 7 % při cestovní rychlosti (950 namísto 1 030).

Díky vynikající, úsporné spotřebě paliva a nízkým emisím CO₂ splňuje několik modelů vozidel DAF nové generace standardy předpisů mýtného třídy 3, což může vést k úsporám německé silniční daně ve výši tisíců eur ročně.

Optimalizaci účinnosti modelů DAF nové generace zajišťuje také kamerový systém DAF Digital Vision (nahrazuje tradiční zrcátka), prediktivní tempomat. Pneumatiky s nízkým odporem jsou nyní standardem u verzí 4×2 a 6×2*, což nabízí další, 6% úspory spotřeby paliva. Pro zákazníky, kteří si tyto funkce dosud neobjednali, bude celková spotřeba paliva a přínos v oblasti emisí CO₂ až 9 %. V každodenní praxi může být efektivnější, a tedy úspornější spotřeba paliva ještě větší, protože ve standardní výbavě je také aerodynamický balíček.

Všechna vozidla DAF nové generace se dodávají s 10 letým předplatným služby PACCAR Connect. Tato nová online platforma pro správu vozového parku v reálném čase poskytuje informace o výkonu celého vozového parku, jednotlivých vozidel i řidičů a pomáhá tak provozovatelům optimalizovat efektivitu a návratnost. Platforma také umožňuje efektivní, bezdrátové aktualizace vozidla. Hlavní výhodou systému PACCAR Connect je snadná integrace se stávajícími logistickými aplikacemi tzv. třetích stran, čímž určuje nový standard v systémech správy vozového parku.

Síla bezpečnosti
Všechna nákladní vozidla DAF nové generace zaujímají přední pozice v oblasti bezpečnosti, a to díky komplexní kompletní řadě pokročilých asistenčních systémů řidiče (ADAS) dodávaných z výroby. Patří mezi ně pokročilý nouzový brzdový systém, asistent rozjezdu Drive-off Assist, funkce DAF Side & Turn Assist, systém varování před opuštěním jízdního pruhu a rozpoznávání omezení rychlosti. A pro zvýšení bezpečnosti zaznamenává funkce Event Data Recorder snímky a data událostí při aktivaci výstrahy brzdy systému AEBS, zatímco nová funkce DAF Drowsiness Detection vyhodnocuje bdělost řidiče.

Síla pohodlí
Modernizace hnací soustavy vedou k ještě nižším hladinám hluku v podmínkách cestovní rychlosti. Nová strategie řazení převodovky přispívá k lepší ovladatelnosti díky ještě plynulejšímu řazení.

Nová online platforma pro správu vozového parku PACCAR Connect je vybavena funkcí připojené navigace pro nákladní vozidla. Ta umožňuje odeslání plánu celé trasy z domovské základny přímo na sekundární obrazovku ve vozidle, což přináší maximální pohodlí pro řidiče.

Kompletní soubor inovací dále posiluje vedoucí pozici modelů DAF XD, XF, XG a XG⁺ v oboru a stanovuje nové standardy efektivity, bezpečnosti a pohodlí řidiče. Prodej začne na výstavě IAA v Hannoveru.

Společnost DAF prokazuje vedoucí postavení v oblasti ochrany životního prostředí

Na veletrhu IAA Transportation 2024 společnost DAF prokazuje své vedoucí postavení v oblasti ochrany životního prostředí: vystavuje celou řadu špičkových elektrických vozidel XB, XD a XF pro městské, regionální a dálkové aplikace. Tato inovativní nákladní vozidla jsou vybavena vysoce účinnými hnacími soustavami a modulárními akumulátory pro dojezd až 500 kilometrů „s nulovými emisemi“ na jedno nabití. Všechna vozidla DAF Electric využívají akumulátory LFP (lithium-železo-fosfátové) s vysokou hustotou energie, které jsou velmi výhodné z hlediska tepelné bezpečnosti, životnosti akumulátoru a počtu nabíjecích cyklů.

Společnost DAF nabízí nejen řadu prvotřídních elektrických nákladních vozidel, ale také kompletní nabídku služeb v oblasti energetického přechodu. Patří k nim specializované konzultační služby a také vynikající nabíjecí stanice od společnosti PACCAR Power Solutions, která nabízí i systémy pro skladování energie.

Na veletrhu IAA Transportation 2024 je vystaven přehled současných a budoucích řešení pro udržitelnou hnací soustavu. Účinné a spolehlivé motory PACCAR MX jsou plně připraveny k provozu na bionaftu HVO, která snižuje emise CO₂ „od vrtu ke kolům“ o více než 90 %. Verze, které budou fungovat na bionaftu B100 Fame, budou k dispozici začátkem příštího roku.

Společnost DAF je lídrem v oblasti vodíkových technologií, protože v současnosti vyvíjí spalovací motor na vodík. Očekává se, že bude připraven k uvedení na trh v nadcházejících letech.

Na veletrhu IAA je ve stánku společnosti DAF vystavena také e-náprava, která se právě vyvíjí a ilustruje neustálé úsilí společnosti o nabídku kompletního souboru vysoce účinných řešení hnacích ústrojí.

Díky ucelené řadě elektrických vozidel s akumulátorem, podpořené komplexní speciální nabídkou služeb, prokazují společnosti PACCAR a DAF na veletrhu IAA Transportation 2024 své vedoucí postavení v oblasti podpory zákazníků při energetickém přechodu.

„Připraveno na budoucnost“
„Nejlepší nákladní vozidla na trhu jsou teď ještě lepší,“ uvedl Harald Seidel, prezident společnosti DAF Trucks. „Modely DAF XD, XF, XG a XG⁺ jsou výsledkem celé řady inovací a znovu stanovují nové standardy v oblasti efektivity, bezpečnosti a pohodlí řidiče. Kromě toho nabízíme kompletní sortiment elektrických vozidel s akumulátorem s dojezdem až 500 kilometrů. Mezitím pokračujeme ve zkoumání a vývoji alternativních, udržitelných technologií silniční přepravy. Naše přítomnost na veletrhu IAA Transportation 2024 ilustruje, že společnost DAF je připravena na budoucnost.“

Kontaktujte TRUCK TRADE

DAF logo on dealer building

Chcete vědět víc? Pro prodejce DAF bude potěšením vám sdělit vše, co chcete vědět o produktech a službách společnosti DAF.

Kontaktní formulář